WTA turnir za žene u Vrnjačkoj Banji

wta turnir u vrnjackoj banji

Teniski savez Srbije u svojoj strategiji razvoja tenisa u Srbiji je kao jedan od prioritata stavio i razvoj tenisa u turističkim centrima u Srbiji.

Teniski klub “AS-NS” iz Vrnjačke Banje dobio je organizaciju ženskog profesionalnog turnira 9.septembra, koji se boduje za svetsku WTA listu a igra za fond nagrada od 10.000 $. Pokrovitelj turnira je opština Vrnjačka Banja. Ovaj turnir je jedan od sedam turnira iz ženske serije turnira koji se ove godine održavaju u Srbiji i to u sledećim gradovima – Prokuplje (dva turnira), Niš, Pirot i Beograd (dva turnira).

Turnir će se preko sajta Svetske teniske federacije prenositi direktno širom sveta

Ovaj turnir će se održati u sportskom kompleksu ”Кarović” na 2 km od Vrnjačke Banje. U okviru kompleksa nalazi se jedan otvoren teren za tenis na šljaci, jedan otvoren teren za mali fudbal na veštačkoj travi i zatvoren teren za mali fudbal i tenis na veštačkoj travi. Svi tereni su urađeni po FIFA 2 standardima (dimenzije 36 x18m, a visina hale iznosi 9 m).U toku je izgradnja još tri otvorena teniska terena na šljaci. Obezbeđen parking prostor i svlačionice sa kupatilima.