Mapa

Ukoliko planirate da dođete do Vrnjačke Banje, bilo bi dobro da ovu mapu dobro pogledate, trebaće Vam. Na mapi imate detaljnu kartu i prikaz bitnih lokacija u Vrnjačkoj Banji

Turistička karta i mapa Vrnjačke Banje

mapa vrnjacke banje

 O Vrnjačkoj Mapi

Mapa Vrnjačke Banje je izuzetno raznovrsna sa mnoštvo lokacija i objekata koje je potrebno spomenuti kako biste se eventualno lakše snašli ili pak našli određeno mesto. Srećom Vrnjačka Banja nije preterano velika , izgubiti se narvno nemožete nikako ( ali ako do toga dođe , tu je uvek lokalno stanovništvo koje će Vas uputiti na lokaciju koju tražite ). Naravno, dobro obratite pažnju na smernice koje ćemo Vam napisati radi lakšeg snalaženja tokom Vašeg boravka u ovoj divnoj banji – Vrnjačkoj Banji.
Centalno mesto u Banji jeste Promenada ( glavno šetalište ) koje je smešteno kraj parka i predstavlja centar zbivanja u Vrnjačkoj Banji, generalno ovde se okuplja svakodnevno najveći broj ljudi. Most ljubavi koji predstavlja posebno mesto u ovoj banji , odnosno većina je upoznala Vrnjačku Banju zahvaljujući ovom mostu, koji je smešten u samom glavnom parku. Ukoliko želite i Vi vašu ljubav da zaključate, kupite katanac od prodavca sa obližnjeg kioska i učinite to, poput velikog broja ostalih zaljubljenh parova, a onda nastupa prava čarolija.
Oko Promenade, smešten je izuzetno veliki broj kafića / restorana / lokala sa suvenirima, tačnije, sve Vam se nalazi u ovom „ krugu“. Takođe, u parku smešten je i Japanski vrt ( tačnije na brdu nadomak parka ) koji odiše elementima Japanske kulture stoga obavezno obiđite i ovaj deo Vrnjačke Banje koji je nedavno ujedno i izgrađen . U neposrednoj blizini parka , jednu ulicu dalje, smešten je i Aqva centar sa parkingkom za sve posetioce ) parking se plaća ), a u ulici do, smešteni su tereni za ( mali fudbal, košarku, tenis …). Banke su smeštene u sporednim ulicama , ali vrlo lako možete doći do njih, jer su smeštene na svega jednu ulicu od glavne Vrnjačke ulice , odnosnon ( ulica Heroja Maričića , kao i u ulici V. Blagojevića ). Ukoliko Vam zatreba Dom zdravlja, znajte da se ona nalazi u ulici Kraljevačkoj, u neposrednoj blizini Udruženja Banja Srbije. Takođe, ukoliko ste ljubitelj malo ekstremnijih sporta , obiđite i veštačku stenu koja je smeštena pri kraju parka , pri čemu se ovde možete oprobati u svojim veštimana penjanja sa užetom. Naravno, ukoliko su Vam potrebne bilo kakve informacije bilo da je to u vezi smeštaja, u vezi određene lokacije ili bilo čega sličnog, možete posetiti kancelariju Turističke Organizacije glavnoj ulici, Vrnjačkoj, gde ćete dobiti sve neophodne informacije na izuzetno ljubazan način. Sve ono što Vam je potrebno kao što možete i sami zaključiti nalazi se u okviru centra Vrnjačke Banje ili u blizini centra ( konkretno povodom smeštaja, jer se u neposrednoj blizini Vrnjačke ulice nalazi veliki izbor privatnog smeštaja, kao i hotelskog smeštaja, pri čemu je ostalo Vaš izbor – ono za šta se isključivo vi odlučite).

smestaj V.Banji