Večeras na Festivalu „Vir“ i „S/Kidanje“

slika festival

Publika ovogodišnjeg Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, večeras će na Letnjoj pozornici imati priliku da pogleda još dva filmska ostvarenja . Prvi film koji će biti večeras prikazan je film „Vir“ scenariste Bojana Vuka Kosovčevića koji je i reditelj filma. Uloge u ovom filmu tumače Nenad Okanović, Nebojša Djordjević, Srdjan Pantelić, Marina Vodeničar , Dragan Nikolić , Emir Kusturica , Mirjana Karanović i mnogi drugi.
Ovo je film o drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka iz uloga mladih koji su tada postajali ljudi, o njihovim naporima da pronadju sebe dok ih okolnosti vuku na dno. Film se satoji od tri priče „Koreni mržnje“, „Sumrak idola“ i „Vir“. Svaka od ovih priča prati različitog junaka četrdeset i osam sati, tokom kojih u njegovom životu dolazi do velikog preokreta.
Film je od 20,30 minuta.
Drugi film koji će večeras biti predstavljen vrnjačkoj publici je film „S/Kidanje“. Scenario potpisuje Neda Radulović, Biljana Maksić, Kosta Djordjević koji potpisuje i režiju.
Uloge u ovom filmu tumače Marko Janketić, Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Nataša Janjić , Nebojša Glogovac i mnogio drugi.
Film prati radnju troje mladih ljudi različitih socijalnih statusa, koji tragaju za ljubavlju ali je traže u pogrešnim osobama.