Priznanje Ženskom centru “Milica”

slika  centar milica

Dekorativne čaše zdravlja koje su u radionicama ručnih radova izradile članice udruženja „Ženski centar Milica“, pomogle su ženama obolelim od kancera dojke da povrate osećaj korisnosti i da dobiju veliku podršku dok prolaze kroz težak period lečenja.

Izradom tradicionalnih suvenira u savremenom ruhu, kroz radionice starih zanata koje je tokom tri meseca prošle godine organizovalo udruženje “Ženski centar Milica”, žene iz Vrnjačke banje obolele od karcinoma dojke i često egzistencijalno ugrožene, osposobile su se da izrađuju dekorativne i upotrebne predmete, povratile su osećaj korisnosti i prihvaćenosti, i stekle mogućnost da kroz kućnu radinosti poboljšaju i svoju materijalnu situaciju.

Ove vredne žene imale su veliku podršku svojih sugrađana, kao i lokalne samouprave, vodećih privrednih i medijskih kuća. Posebno su ponosne na “čašu zdravlja” nastalu u okviru radionica. Čaše za kiselo-vruću vodu sa jednog od sedam mineralnih izvora u Vrnjačkoj Banji, ukrasile su heklanim i kožnim torbicama, i one su brzo postale poznat banjski suvenir. Po ovim čašama su i sve ove
aktivnosti nazvale „Čašom zdravlja do dostojanstvenijeg života“.

Finansijska podrška koju je udruženje “Ženski centar Milica” za ove aktivnosti dobilo od Balkanskog fonda za lokalne inicijative kroz program Aktivne zajednice, osnažila ih je za nastavak i planiranje daljih aktivnosti.