PaintBall u Vrnjačkoj Banji

slika paint ball u vrnjackoj banji

Još nešto sasvim novo u ponudi Vrnjačke Banje jeste PaintBall u organizaciji Adrenalin PaintBall kluba koji sadrži opremu za deset igraca. Imaju sve sto je potrebno za ovu igru markere, (Puške), zaštitne maske, kombinezone, rukavice, aštitne prsluke.

Promo cena je 500 dinara – 100 kuglica.
Paintball je najzanimljiviji ekstremni sport koji se igra u prirodnom okruženju u zadnjih 15-20 godina i to širom celog sveta. To je sport u kome su svi ravnopravni, bez obzira na rasu, pripadnost u društvu ili pol. Igra je bazirana na adrenalinu i zabavi među igračima. Ona jača duh i karakter igrača, gradi im samopouzdanje i razvija samoinicijativu kod pojedinaca, uči ih timskom radu. Za ključ uspeha u igri je najbitnija intelegencija i timski rad. Snaga uopšte nije bitna, već samo dobro taktiziranje i odlučnost ekipe, a mali procenat igra brzina i spretnost.
Rekreativni paintball je kod nas našao svoju najveću primenu kroz team building programe, gde kod zaposlenih u firmi podstiče timski rad i razvija takmičarski duh, stavljajući ih sve u jednak položaj bez obzira na poziciju u firmi.
Gledali ste ratne filmove, igrali dosta igrica, recimo counter strike, najpribližnija ovoj disciplini, scenario može biti identican kao na igricama. Najcešce je eliminisanje svih igraca suparničkog tima. Postoje i razni drugi scenariji gde igrači treba da sačuvaju svoju bazu, prenesu zastavu sa protivničkog kampa do svog ili osvoje neko mesto unapred odredeno pravilima. Igre mogu biti ogranicene vremenski ili samo eliminacijom svih clanova jedne ekipe
Kuglica ispaljena iz vertikalnog pravca leti do razdaljine između 45-70m. Ukoliko je ispaljena iz ugla od 45 stepeni, dobacuje i do 200m. Kuglice lete brzinom do 90m/s , što je gornja granica koja je dozvoljna u ovom sportu. Igra koja podrazumeva 100 kuglica po osobi traje između 1h do 2h, zbog karakteristika terena.