Olimpijski bazen

olimpijski bazen u vrnjackoj banji

Jedan od imiljenih letnjih lokacija vrnjčana ali i gostiju definitivno je Olimpijski bazen. Nalazi se u predivnom , mirnom delu Vrnjačke Banje kod Borjaka. Ono što ga čini na neki način posebnim jeste borova šuma u neposrednoj blizini bazena i miris koji iz nje dolazi i u kom posetioci bazena zaista uživaju. Udaljenost Olimpijskog abzena od centra Vrnjačke Banje iznosi 1,5 kilometara ali s obzirom da se prolazi kroz centralni banjski park , šetalištem sve do bazena to izgleda mnogo kraće. Za one koji dolaze automobilom obezbedjen je parking prostor za oko 50 auta. Olimpijski bazen je sagradjen davne 1960.godine, dimenzije nisu menjane od momenta izgradnje tako da iznosi 50×25 metara .

olimpijski bazen vrnjacka banja

Dubina iznosi 1,20 u najplićem i 2,2 metra u najdubljem delu bazena. Ono što je naknadno sagradjeno jeste dečiji bazen koji je idealan za mališane i njihovo rashladjivanje tokom vrelih letnjih dana. Voda u bazenu je obična , čista i redovno, jednom nedeljno, kontrolisana od strane zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Na bazenu se nalaze ležaljke i suncobrani koji se ne plaćaju naknadno već ulaze u cenu ulaznice ali funkcioniše po principu „ ko prvi zauzme“.Pored bazena odnosno u njegovom sklopu nalazi se veliki broj svlačionica i tuševa. Na bazenu postoje spasioci ali i ambulanta tako da su sa te strane gosti bazena bezbedni.Posetiocima bazena na raspolaganju su i tribine na kojima se takodje mogu sunčati i odmarati pored drugih mesta predvidjenih za to.

vrnjacka banja olimpijski bazen

Olimpijski bazen do pre par godina bio je jedna od glavnih ponuda te vrste u Vrnjačkoj Banji i samim tim pretstavljao važnu ponudu Vrnjačke Banje. Kroz dugi niz godina Olimpijski bazen je bio mesto gde su se održavale razne igre na vodi, devedesetih godina ovde su bile održane čuvene Igre bez granica i razne druge igre ali i modne revije, koncerti i drugo. U sklopu bazena nalazi se kafić koji nudi osveženje tokom vrelih letnjih dana ali pored toga možete kupiti i brzu hranu odnosno tople sendviče, roštilj u lepinji i slično. Takodje pored kafića mesto na kome se prodaje omiljena letnja poslastica-sladoled ali i frižideri sa hladnim pićem. Na terasi odmarališta Borjak koje je tik uz bazen možete ručati u hladovini borića u domaćoj atmosferi a specijaliteti su krilca na žaru i girice. Cena ulaznica je 170 dinara za odrasle i 120 dinara za decu.Bazen tradicinalno radi od 01.juna do 01. septembra. Radno vreme bazena je od 10 do 18 sati.

vrnjacka banja olimpijski bazen - otvorn bazen
bazen u v.banji
bazeni u v.banji
olimpijski bazen u v.banji
kafic na bazenu u vrnjackoj banji
prilazni put do olimpjskog bazena u vrnjackoj banji