Bazen Klobuk

bazen klobuk vrnjacka banja

Najstariji bazen na otvorenom u Vrnjačkoj Banji je upravo bazen Klobuk. Nastao je 1936. godine a sagradio ga je Dragoslav Pejović. Bazen je radio gotovo bez prekida tokom rata i tokom okupacije. I tada je ponuda bazena bila velika i interesantna naročito za to vreme. U sklopu bazena bio je restoran, svlačionice, tuševi, frizerski salon a i tada kao i sada za sve goste je bio obezbedjen prevoz. Bazen je rekonstruisan 1970, 2007. kada je izgradjen bazen za decu i poslednji put 2010. Tradicija porodice Pejović duga preko 70 godina definitivno garantuje kvalitet. Nalazi se na dva kilometra od izvora Snežnik a tri kilometra od centra Vrnjačke Banje. Ukoliko do bazena dolazite svojim automobilom obezbedjen vam je parking na koji staje 40 vozila a za sve turiste obezbedjen je prevoz mini busom od Snežnika i to besplatan.

otvoren bazen klobuk vrnjacka banja

Mini bus tokom sezone polazi na svakih pola sata tako da svi turisti i meštani bez većih čekanja budu preveženi do bazena. Bazen Klobuk je inače tokom leta najposećeniji bazen što zbog čistoće vode što zbog veoma prijatnog i sadržajnog ambijenta. Rade dva bazena, veliki dimenzija 25×12,5 m, dubine od 1,5 do 1,8 metara i mali namenjen najmladjim kupačima dimenzija 8×4 metra a dubina je 0,5 metara. Ono što je veoma važno svim kupačima jeste čistoća vode i naravno okruženja bazena. Voda se redovno kontroliše i još se nije dogodilo da bude bakteriološki neispravna. Nije mineralna i lekovita već obična voda izuzetno čista. Ono što je novena zadnjih par godina na Klobuku jesu ležaljke koje se ne plaćaju dodatno i naravno obavezni suncobrani koji se takodje ne naplaćuju.

lezaljke na bezenu klobok se naplacaju

Okolina bazena je veoma lepo uredjena, 80ležaljki sa koliko bazen raspolaže lepo su rasporedjene na nekoliko nivoa jer je čitava okolina uradjena , kaskadno. U sklopu bazena nalazi se kutak za mališane, obezbedjen, sa ljuljaškama i klackalicama a u neposrednoj blizini restorana što roditeljima omogućava relaksaciju u restoranu dok ne brinu za svoje najmladje. U sklopu bazena su WC, tuševi, svlačionice a pored bazena kutak gde možete kupiti sve što vam treba sladoled, razne grickalice i slatkiše. Restoran raspolaže sa 100 mesta za sedenje, nude razne napitke alkoholne i bezalkoholne ali i hranu.

lezaljke i suncobrani na bezenu klobok se naplacaju

Zato je Klobuk idealno mesto za celodnevni odmor. Ponuda restorana je zaista raznovrsna og gotovih jela, preko roštilja u porciji ili u lepinji po zaista pristupšačnim cenama. Šta god da naručite,ukoliko želite, biće vam doneto do ležaljke. Cena celodnevne karte odnosno ulaznice za bazen Klobuk iznosi 150 dinara s tim što deca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Bazen inače radi svakog dana od 10 do 18 sati kada vremenski uslovi to dozvoljavaju.
bazen klobuk v.banja
restoran na bazenu klobuk
sadrzaji za decu na bazenu kolbuk