Vanredne sednice Opštinskog veća

vanredna sednica opstinskog veca vrnjacka banja

Na dnevnom redu današnje vanredne sednice Opštinskog veća, koja je održana u skupštinskoj sali Opštine Vrnjačka Banja, našlo se 19 tačaka.

Razmatrano je mišljenje Opštinskog javnog pravobranilaštva o zaključku Opštinskog veća o neizvršavanju ugovornih obaveza Radio-televizije Vrnjačka Banja, kao i o daljoj sudbini saradnje između Opštine Vrnjačka Banja i Vrnjačke televizije. Takođe, Veće je razmatralo informaciju sa predlogom Odeljenja za zaštitu životne sredine, društvene i komunalne delatnosti, povodom peticije grupe građana u vezi korišćenja mini pič terena iza OŠ “Popinski Borci” u Vrnjačkoj Banji. Naime, grupa građana koja je potpisala ovu peticiju tvrdi da, usled korišćenja ovih terena dolazi do stvaranja velike buke koja uznemirava stanare okolnih zgrada.

U nastavku sednice članovi Veća su, nakon kraće diskusije, dali saglasnost na zahtev predškolske ustanove “ Radost” Vrnjačka Banja za otvaranje novih vaspitnih grupa za školsku 2013/ 2014. godinu u Novom Selu, Podunavcima i Štulcu. Otvaranje pet novih vaspitnih grupa celodnevnog boravka uslovljeno je zainteresovanošću roditelja, kao i činjenicom da se u ovim mestima povećava brojno stanje dece, koja su rođena posle 2008.godine.

Veće je razmatralo i informaciju u vezi zahteva za oslobađanje plaćanja lokalne komunalne takse za 2013.godinu Ugostiteljsko – turističke škole sa domom učenika u Vrnjačkoj Banji, kao i zahtev za davanje saglasnosti na Pravilnik o radu Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Vrnjačka Banja.