U četvrtak 01.08. počinje Lovefest 2013

slika love fest

Lovefest, najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji, ove godine biće održan od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Tokom tri vrele festivalske noći na glavnoj bini publici će se predstaviti neki od najpoznatijih izvođača elektronske muzike među kojima su legenda detroitske DJ scene Carl Craig kao i predstavnici srpske elektronske scene Banda Panda, Igor Jadranin, DOO i Nikola Vemić. Prvi dan festivala biće rezervisan za promociju domaćih bendova, a osim nastupa grupe ZAA, zvezde večeri biće popularni bosanski sastav Dubioza Kolektiv.
Ovogodišnji „Lovefest“ biće održan u okviru 10 zona na 11 lokacija u centru Vrnjačke Banje. Osim muzičke, festival će imati još devet zona i time nastaviti projekat razvoja omladinskog aktivizma i promocije mladih u centralnoj Srbiji. Tako će svi posetioci imati priliku da pogledaju studentske filmove mladih srpskih reditelja u okviru Cinema zone na otvorenom. Publika će moći da poseti izložbu fotografija i grafita mladih umetnika na Photo i Graffiti zonama, ali i da se edukuje u okviru Workshop i Eko radionica.
Svi Lovefest „lenjivci“ mesto za odmor i uživanje u kvalitetnoj muzici i tokom dana imaće na Chill zoni, u okviru koje će se u višesatnim muzičkim setovima predstaviti mladi izvođači elektronske muzike. Najmlađi posetioci festivala moći će da se igraju i uživaju sa vršnjacima na Kids zoni u okviru koje će biti organizovani i brojni programi za mališane. Za sve one koji žele da ostanu u formi na raspolaganju će biti Street Basket i Extreme zone.
Osim smeštaja u mnogobrojnim banjskim hotelima i apartmanima festivalska publika će imati priliku da rezerviše i svoje mesto u „Lovefest“ kampu, koji će biti smešten u blizini jezera u centru Vrnjačke Banje.