Svečana dodela energetskih pasoša

Energetski-pasosi-Svečana dodela energetskih pasoša u vrnjackoj banji

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma sa još 33 grada u Srbiji, učestvuje u kampanji „Otkriti energiju” koju podržavaju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Cilj kampanje je informisanje i podizanje svesti građana o energetskoj efikasnosti, kao i o potrošnji energije u različitim tipovima zgrada i potencijalnim investicionim i neinvesticionim merama za poboljšanje energetske efikasnosti.

U okviru ove kampanje je urađeno pet energetskih elaborata i pasoša za pet različitih objekata, a na osnovu njih i osam plakata na kojima su prikazani foto snimci i termovizijski snimci analiziranih objekata.

Izložba pomenutog materijala organizovana je od 1. do 7. jula, a danas je u Velikoj sali održana diskusija i svečana dodela energetskih pasoša. Učesnike je pozdravio predsednik Skupštine opštine Vrnjačka Banja, Rodoljub Džamić, a o projektu su govorili Jelena Bojović, koordinator Tehničkog tima, Dušan Ignjatović, docent na Arhitektonskom fakultetu i Anita Mraović, predstavnica Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).