Kafići

kafici

Moderni način života doneo je i nove navike pogotov kod mlađih generacija. Takav je slučaj i u našoj banji. Caffe barovi su pravi predstavnici te promene u svetu ugostiteljstva. Ekstragavantnog enterijere i ambijenta koji je prilagođen današnjem trendu učinio je da kafići nikad nisu bili toliko popularni, kod mladih i starijih. Savršena mesta za okupljanje pred izlazak, sastanak ili jednostavno za ispijanje jutarnje kafe gradski kafe barovi su pravo mesto za to i više. Većina kafića danas pored velikog izbora alkohoklnih i bezalkoholnih pića nudi i veliki izbor jela, i to uglavnom internacionalne kuhinje.

klub bala ladja varnjacka banja

Sa jedne strane u Vrnjačkoj Banji naići ćete na kafiće na skoro svakom koraku. Uglavnom su skoncentrisani duž vrnjačke promenade i svi do jednog tokom letnje turističke sezone imaju bašte koje uvek budu pune gostiju. Svi kafići nude svojim gostima veoma veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića po relativno pristupačnim cenama.Cene se gotovo ne razlikuju od kafića do kafića. Po cenama jedino odudara caffe „City“ koji se može pohvaliti definitivno najnižim cenama kafe i kako alkoholnih tako i bezalkoholnih pića. Cena sokova po vrnjačkim kafićima iznosi 130 do 150 dinara, piva su od 130 do 160 dinara, kafe od 50 koliko u nekim kafićima košta turska kafa pa do 120 dinara koliko u pojedninim kafićima košta ajs kafa. Cena espreso kafe uglavnom je 90 ili 100 dinara dok mineralna voda staje od 30 do čak 100 dinara u zavisnosti od toga da li pijete čašu kisele vode ili ćete se opredeliti za flašicu.
kafici-na-promenadi-vrnjacka-banja
Kafići po Vrnjačkoj Banji se po mnogo čemu razlikuju u nekima od njih popićete svoju jutarnju kaficu, prelistati novine i eventualno čuti neki od lokalnih, aktuelnih priča za to jutro. Neki kafići omiljeno su mesto za popiti piće pred odlazak u ludi noćni provod, što vrnjčani veoma preferiraju a neki su mesta na kojima se goptovo odvijaju bitni ali i oni manje bitni sastanci i gde uz brzinsku kaficu obavite i neki posao.

baste-vrnjackih-kafica
U Vrnjačkoj Banji ne postoji klasična poslastičarnica, kafići odnosno objekti u kojima imate istovremeno mogućnost i da zadovoljite svoja čula izuzetno kvalitetnim slatkim programom ( torte, kolači, sladoled, voćni kupovi ) jesu „Di Milano“, caffe „My pleasure“ odnosno „Ex Rubljov“ i „Švajcarija“ koja je prepoznatljiva po definitvno najboljem žitu sa šlagom. Cene kolača su različite i kreću se od 100 do čak 190 dinara koliko vam je potrebno za parče neke torte ili kolač. Cena kugle sladoleda u porciji u pomenutim objektima staje 50 dinara dok čuveno žito sa šlagom koji karakteriše kafe „Švajcariju“ staje 80 dinara bez i 90 dinara sa kuglom šlaga. Cene se ne razlikuju tokom sezone i van nje.