„Čuvaj planetu – recikliraj!“ u Vrnjačkoj Banji 22. aparil – Međunarodni dan planete zemlje

Međunarodni dan planete zemlje

„ČUVAJ PLANETU – RECIKLIRAJ!“ je manifestacija kojom će u Vrnjačkoj Banji biti obeležen 22. april – Međunarodni dan planete zemlje. U zajedničkoj saradnji Udruženja građana „Treehouse“ iz Kruševca, Turističke Organizacije i Kulturnog centra Vrnjačke Banje, biće organizovan „ Reciklažni park“ kod vrnjačkog paviljona u okviru koga će se odvijati zabavni i kulturno- umetnički program za sve posetioce parka, a naročito za učesnike – klince i klinceze.

Početak manifestacije zakazan je u ponedeljak u 14h, a „ulaznice“ za „Reciklažni park“ biće simbolične (2 plastične boce, 2 limenke ili 2 stara časopisa) za koje će učesnici dobiti krede u boji i flomastere kojima će crtati po betonu i eko cegerima, i imati priliku da od starog papira naprave nov. Za najkreativnije male crtače i reciklere, „Treehouse“ je obezbedio nagrade i poklone.

Reciklažni autobus, koji će biti parkiran pored paviljona, imaće ulogu mini bioskopa u kome će se prikazivati najzanimljiviji ekološki video materijal. Pored interaktivnih posetioci će moći da vide i mnoge druge zanimljive sadržaje kao što su modna revija modela od reciklažnog materijala ( srednjoškolaca tehničke škole iz Kruševca), izložbu školskih projekata napravljenih od reciklažnog materijala u okviru eko radionica, nastup inkluzivnog hora „ Raspevani Vrnjčići“, muzičke škole „ Kornelije Stanković“, plesne grupe „Vrba“, čuvare prirode itd.

Ova manifestacija je deo projekta „ RAD RED RECIKLAŽA“ koji sprovodi UG „Treehouse“ iz Kruševca, a finansira Norveška ambasada.

Dođite da zajedno „probudimo „ ekološku svest naših sugrađana o neophonosti reciklaže, a u cilju očuvanja planete Zemlje i njenih resursa. Čuvaj planetu – RECIKLIRAJ!