Ambasador Ruske Federacije u poseti Vrnjačkoj Banji

Ambasador Ruske Federacije u poseti Vrnjačkoj Banji

Predsednik opštine Boban Đurović ugostio je danas, u svom kabinetu, ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina. Ova poseta ambasadora Vrnjačkoj Banji bila je prilika da rukovodstvo opštine dogovori konkretnije korake koje treba preduzeti kako bi se povećao broj turista koji iz Rusije dolaze u Srbiju.

Ambasador Čepurin smatra da Vrnjačka Banja ima sve preduslove za razvoj turizma, i da su razlozi sve češćeg boravka ruskih turista, kao i onih koji ovde kupuju nekretnine i budući planovi i najavljene investicije kao što su koridor 11, aerodrom „ Morava“, izgradnja najvećeg akva parka u Srbiji. „ Odabrao sam baš Vrnjačku Banju kao mesto u kome treba povećati broj turista iz Rusije, jer me veoma podseće na moje rodno mesto u regiji kavkaskih mineralnih voda, i ovde se osećam prijatno“, istakao je prilikom ove posete Aleksandar Čepurin.

Inače, jedna ruska kompanija koja se bavi turizmom, već tri meseca prisutna je u Vrnjačkoj Banji, i njeni zaposleni su ovde preselili svoje porodice, predstavništvo i poslovne prostore, a sada otkupljuju i domaćinstva u obližnjim selima i naseljavaju ih građanima iz Rusije. Lokalna samouprava Vrnjačke Banje organizovaće ovih dana i zvaničan obilazak lokacija na kojima zainteresovani investitori iz Rusije planiraju izgradnju „ ruskih sela“.