Akcija “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”

policija akcija kontrola vozila

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobracaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa AMSS i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, trenutno u Vrnjačkoj Banji sprovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”. Akcija traje do petka 8. juna.
Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno se povećava stepen ispravnosti vozila na nasim putevima.
Tokom sprovodjenja akcije saobraćajna policija vrši pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazuje na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju a posebno uredjaja za upravljanje i zaustavljanje, uredjaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumetika, svetslosno-signalnih uredjaja i uredjaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i postovanje pravila saobraćaja.
Vozačima na čijim vozilima je uočena tehnička neispravnost preporučena je besplatna kontrola ispravnosti za polovna vozila.